Μουντιάλ 2022: Οι επισκέπτες στο Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωτικό να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19

 
Μουντιάλ 2022: Οι επισκέπτες στο Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωτικό να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19

Ενημερώθηκε: 29/09/22 - 15:02

Οι θεατές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19, οφείλουν όμως να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ.

Παράλληλα, οι αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους. Το αρνητικό τεστ (48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου προκειμένου για τεστ αντιγόνου) είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ. Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφροράς και τις εγκαταστάσεις υγείας.

Αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Οι αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι, όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης "Ehteraz", η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ