Μπαγίς: «Ή λύση στο Κυπριακό τώρα, ή δύο κράτη στην Κύπρο»

Μπαγίς: «Ή λύση στο Κυπριακό τώρα, ή δύο κράτη στην Κύπρο»
Ενημερώθηκε: 31/07/19 - 10:17

Κυπριακό: Ή λύση τώρα στο κυπριακό ή δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην Μεγαλόνησο ζήτησε προκλητικά ο πρώην  υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακὀ. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου, Μανώλης Κωστίδης, ο Μπαγίς στην συνέντευξή του αναφέρει ότι «υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει πρόβλημα μνήμης και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Ελληνοκύπριους που ψήφισαν κατά του σχεδίου Ανάν και ως εκ τούτου ζήτησαν από τα τουρκικά στρατεύματα να παραμείνουν στο νησί», δήλωσε ο Μπαγίς.

Διαβάστε ακόμα: Αντίθετη η Αθήνα σε πενταμερή τύπου Κράν Μοντανά γιά το Κυπριακό

 

«Δεν θα παρέμενε στρατός στο νησί. Όχι μόνο τα τουρκικά αλλά και τα ελληνικά και τα βρετανικά στρατεύματα θα είχαν φύγε μέχρι τώρα εάν το σχέδιο Ανάν δεν είχε απορριφθεί από μια τεράστια μερίδα Ελληνοκυπρίων», συμπλήρωσε.

«Ο ήλιος λάμπει σε δύο λειτουργικές δημοκρατίες σε αυτό το πανέμορφο νησί κάθε πρωί. Σε αυτό το στάδιο, οι εγγυητές και η διεθνής τάξη μπορούν είτε να ενώσουν αυτές τις δύο δημοκρατίες που λειτουργούν με επιτυχία κάτω από μία ομπρέλα είτε να δημιουργήσουν μια λύση δύο κρατών στο νησί ακόμη και πριν από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Μπαγίς!