Μπορέλ προς Ρωσία: Να ξεκινήσουν οι αρχές ανεξάρτητη έρευνα για τη δηλητηρίαση του Αλ. Ναβάλνι

 
Μπορέλ προς Ρωσία: Να ξεκινήσουν οι αρχές ανεξάρτητη έρευνα για τη δηλητηρίαση του Αλ. Ναβάλνι

Ενημερώθηκε: 24/08/20 - 23:08

Την απόλυτη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ τονίζει ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν και αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι: "τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από το νοσοκομείο Charité – Universitätsmedizin στο Βερολίνο δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιβηρία. Είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του Charité – Universitätsmedizin για τη μεταχείριση του κ. Ναβάλνι και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση".

Επιπλέον, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κυρίου Ναβάλνι. Είναι επιτακτική ανάγκη οι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι χωρίς καθυστέρηση".

"Ο ρωσικός λαός, καθώς και η διεθνής κοινότητα, ζητούν τα γεγονότα πίσω από τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν", πρόσθεσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ