Νέο εμπρηστικό κρεσέντο από τον Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι και για διαπραγματεύσεις και για το πεδίο

 
Νέο εμπρηστικό κρεσέντο από τον Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι και για διαπραγματεύσεις και για το πεδίο

Ενημερώθηκε: 07/11/21 - 13:36

Με κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι της Άγκυρας με εμπρηστικό λόγο αναφέρονται (και καταφέρονται) εναντίον της Ελλάδας. Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο των 800 ετών της κατάκτησης της παραλιακής πόλης της Αλάνυα στη νότια Τουρκία από τους Σελτζούκους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε χρησιμοποιώντας υψηλές εθνικιστικές κορώνες για τον ένδοξο τουρκικό έθνος και απειλές εναντίον όσων το επιβουλεύονται. Επίσης, απείλησε όλους εκείνους που, όπως είπε, με προδοτικά σχέδια προσπάθησαν να εμποδίσουν την Τουρκία να ανοιχτεί στη Μεσόγειο καλώντας τους να επιλύσουν τις διαφορές τους είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στο πεδίο.

«Μετά από 8 αιώνες με τη μοίρα που μας κληροδότησε αυτή η ένδοξη κληρονομιά, όπως το όνομα Μεσόγειος (Ακντενίζ=άσπρη θάλασσα) σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την ειρήνη. Εργαζόμαστε για να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη και την ευημερία. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», είπε προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίζουμε τα δικαιώματα μας ως το τέλος. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος. Ματαιώσαμε τα προδοτικά σχέδια που είχαν στόχο να μας κάνουν να μην μπορούμε να βγούμε πέρα από τον Κόκκινο Πύργο (εννοούσε το ιστορικό κάστρο της Αλάνυα που βρίσκεται στο λιμάνι). Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να χαλάμε αυτά τα σχέδια», είπε. Και εξαπέλυσε την ακόλουθη απειλή: «Αν είναι στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) τότε στο τραπέζι, αν είναι στο πεδίο, τότε στο πεδίο. Δόξα τω Θεώ, είμαστε και έτοιμοι και ικανοί».

Τόνισε επίσης ότι «ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους της ΤΔΒΚ με την οποία είναι τόσο δεμένες οι μοίρες μας».