Νόβακ Τζόκοβιτς: Μένει; Φεύγει; Με διαδικασίες εξπρές συνεχίζεται το θρίλερ με τη βίζα του

 
Νόβακ Τζόκοβιτς: Μένει; Φεύγει; Με διαδικασίες εξπρές συνεχίζεται το θρίλερ με τη βίζα του

Ενημερώθηκε: 14/01/22 - 14:00

Με διαδικασίες εξπρές συνεχίζεται το θρίλερ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, η οποία ακυρώθηκε εκ νέου με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης. Με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την Κυριακή οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση που άσκησαν οι συνήγοροι του στην απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του.

Το ιστορικό

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς ζήτησαν την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αυστραλίας) από αυστραλιανό δικαστήριο,και δη του δικαστή Άντονι Κέλι, ο οποίος είναι αυτός που είχε δικαιώσει προ ημερών τον νούμερο ένα τενίστα στην διεθνή κατάταξη, να απαγορεύσει στην κυβέρνηση την απέλαση του Σέρβου αστέρα του τένις, μετά την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, νωρίτερα σήμερα, να ακυρώσει τη βίζα του για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Εάν δεν γίνει αποδεκτή η έφεση, τότε ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία με συνοπτικές διαδικασίες. Το δικαστήριο μεταδίδει την ακρόαση από το κανάλι του στο YouTube.

Ο συνήγορός του Νικ Γουντ τόνισε ότι η νομική ομάδα του Νόλε θα κάνει «αίτηση διόρθωσης», μια διαταγή που απαγορεύει την απέλαση του τενίστα και την υποχρεωτική του κράτηση σε κέντρο μεταναστών. Ο ίδιος είπε στον δικαστή Κέλι ότι η νομική του ομάδα μπορεί να καταθέσει την αίτηση απόψε, καθώς «ο χρόνος είναι πολύτιμος», δοθέντος του ότι το Australian Open αρχίζει τη Δευτέρα.

Ο συνήγορος του Τζόκοβιτς είπε ότι η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να ακυρώσει την βίζα του Σέρβου αστέρα εδράζεται στο σκεπτικό ότι η παρουσία του στην Αυστραλία θα ενδυναμώσει το αντιεμβολιαστικό συναίσθημα. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός βάσισε την κίνηση του σε ένα σχόλιο του Τζόκοβιτς που είχε γίνει το 2020. Ο ίδιος χαρακτήρισε το σκεπτικό «προφανώς παράλογο».

Ο κ. Γουντ ζήτησε από τον δικαστή Κέλι να ορίσει τη δίκη την Κυριακή και να ληφθεί η απόφαση καθώς την Δευτέρα αρχίζει το Australian Open. Όπως έγινε γνωστό, ο Τζόκοβιτς δεν βρίσκεται τώρα υπό κράτηση και δεν θα τεθεί υπό κράτηση απόψε.

Στο πλαίσιο της ακρόασης, μίλησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στήβεν Λόιντ, που εξέφρασε την πρόθεση να τεθούν ερωτήσεις στον Τζόκοβιτς το πρωί Σάββατου και τότε να ληφθεί η απόφαση αν θα τεθεί υπό κράτηση.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να γίνει άμεση απέλαση, αλλά θα επιτρέψουν στον Τζόκοβιτς να έχει κάθε επαφή με τους συνηγόρους του, ενόψει της δίκης την Κυριακή.