Ο αριθμός των Παλαιστινίων προσφύγων ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια

 
σ

Ενημερώθηκε: 20/06/24 - 23:17

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, UNRWA, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές την Πέμπτη(20/06) .

Σε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Παλαιστινιακό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής είπε ότι 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, που αποτελούν το 42 τοις εκατό των καταγεγραμμένων Παλαιστινίων προσφύγων.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν περίπου το 66 τοις εκατό και το 26,3 τοις εκατό του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, περίπου 40,2 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στη Διασπορά ζουν στην Ιορδανία, 9,7 τοις εκατό ζουν στη Συρία και 8,2 τοις εκατό στον Λίβανο.

«Αυτές οι εκτιμήσεις αντιπροσωπεύουν τον ελάχιστο αριθμό Παλαιστινίων προσφύγων, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι μη εγγεγραμμένοι πρόσφυγες, καθώς αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τους Παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν μετά το 1949 μέχρι τις παραμονές του πολέμου του Ιουνίου 1967», ανέφερε η δήλωση.

«Δεν περιλαμβάνει επίσης Παλαιστίνιους που έφυγαν ή απελάθηκαν το 1967 για λόγους πολέμου και εκείνους που δεν ήταν πρόσφυγες στην αρχή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ