Ο Νετανιάχου θα μνημονεύεται όπως ο Χίτλερ και ο Μιλόσεβιτς, λέει ο Ερντογάν

 
erdogan

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 15:55

Το όνομα του Νετανιάχου θα καταγραφεί στην Ιστορία όπως του Χίτλερ, του Μιλόσεβιτς, του Κάρατζιτς, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι ο τελευταίος βομβαρδισμός σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα έγινε στον απόηχο της έκκλησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 64η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, που ανέτρεψε τον τότε πρωθυπουργό, Αντνάν Μεντερές, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Οι γενοκτόνοι εγκληματίες, οι οποίοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους αδελφούς μας μέχρι σήμερα, έριξαν βροχή από πυραύλους και βόμβες σε αμάχους σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα, τον οποίο κήρυξαν χθες ασφαλή ζώνη. Αυτή η σφαγή, η οποία έλαβε χώρα μετά την έκκληση του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις, αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αιματηρό και αισχρό πρόσωπο του κράτους-τρομοκράτη.


« Καθώς ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο δεν μπορούν να κάμψουν την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, πιέζεται στο εσωτερικό της χώρας του και προσπαθεί να παρατείνει την πολιτική του ζωή χύνοντας περισσότερο αίμα».

O Νετανιάχου «δεν θα μπορέσει να αποφύγει να μνημονεύεται με κατάρες, όπως ο Χίτλερ, ο Μιλόσεβιτς, ο Κάρατζιτς και οι άλλοι Φαραώ της Ιστορίας, τους οποίους μιμείται» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ