Ο Πούτιν έκανε τον Τσετσένο Καντίροφ υποστράτηγο - Φήμες ότι τον προορίζει για υπουργό Άμυνας

 
ΠΟΥΤΙΝ

Ενημερώθηκε: 05/10/22 - 19:53

Εμφανής είναι ο προβληματισμός της Δύσης για τη σχέση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Τσετσένο ηγέτη λίγες ημέρες αφότου ο Ραζμάν Καντίροφ απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν τον κάλεσε να πατήσει «κουμπί» και να ρίξει πυρηνικά.

Μετά τον τρόμο που προκλήθηκε από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Καντίροφ, ο Πούτιν απένειμε στον πρώτο τον βαθμό του υποστράτηγου, συγχαίροντάς τον την ημέρα των γενεθλίων του.

Την ίδια στιγμή, διακινούνται φήμες ότι Καντίροφ διεκδικεί τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής έχει σταθεί φανερά στο πλευρό του Πούτιν παρέχοντας στη Μόσχα στήριξη.

Το καθεστώς Καντίροφ ζητά από τους άνδρες να ξυλοκοπούν τις γυναίκες που διαδηλώνουν για την επιστράτευση

Σε μια αδιανόητη για πολιτισμένο κράτος απόφαση είχαν προχωρήσει οι αρχές της Τσετσενίας καθώς φέρονται να διέταξαν τους άνδρες «να ξυλοκοπήσουν τις συζύγους τους» σε περίπτωση που αυτές συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial, το καθεστώς του Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος έχει αποδειχθεί ο πιο πιστός οπαδός του προέδρου της Ρωσίας, προειδοποίησε πως όσοι άνδρες δεν εφαρμόσουν τη διαταγή αυτή, τότε τον ξυλοδαρμό των γυναικών θα αναλάβουν Ρώσοι άνδρες ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση, ο Αντάμ Μουράντοφ, ο οποίος υποχρεώθηκε να ξυλοκοπήσει τη σύζυγό του και του οποίου ο 18χρονος γιος εστάλη στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας, πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

Στέλνει τους τρεις ανήλικους γιους του στο μέτωπο

Ο ηγέτης της Τσετσενίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει τους έφηβους γιους του, συμπεριλαμβανομένου του 14χρονου γιου του Άνταμ, να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Ήρθε η ώρα να αποδείξουν την αξία τους σε μια πραγματική μάχη και καλωσορίζω αυτή την επιθυμία τους», δήλωσε ο Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν και ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου στην Ουκρανία, σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκονται στα πιο δύσκολα τμήματα της γραμμής επαφής», είπε, προσθέτοντας ότι η δήλωσή του αυτή απευθυνόταν σε «ματαιόδοξους ομιλητές που ισχυρίζονται ότι αγαπημένα μου πρόσωπα δεν συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Επιπλέον, είπε ότι ο Ακμάτ (16 ετών), ο Έλι (15 ετών) και ο Άνταμ (14 ετών) έχουν εκπαιδευτεί για μάχη «σχεδόν από τα παιδικά τους χρόνια» και επέμεινε ότι «δεν αστειεύεται».

«Ρίξε πυρηνικά»

Ο σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ακόμη ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ έγραψε: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Όπως είναι γνωστό ο Τσετσένος ηγέτης και οι μαχητές του είχαν καθοριστική συμβολή στην κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους στα τέλη Μαρτίου.

Οι δηλώσεις Καντίροφ γίνονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί στα μέτωπα του Χαρκόβου από την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ