Ο υπ. Οικονομικών Λίντνερ δεν αναμένει συμφωνία στην G7 για την χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

 
Germany

Ενημερώθηκε: 23/05/24 - 22:18

«Πολλά ανοιχτά ζητήματα» διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ για την χρήση «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την στήριξη της Ουκρανίας και δεν αναμένει να ληφθεί απόφαση στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στην Στρέζα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα, ανέδειξε ωστόσο ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και τις νομικές προκλήσεις που συνεπάγεται η χρήση αυτών των περιουσιακών στοιχείων για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

«Εξετάζουμε περαιτέρω προτάσεις, αλλά είμαστε κατ' αρχήν ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε ήδη επιτύχει - κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι εκτιμά την συνάντηση με τους ομολόγους του ως ευκαιρία προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις, αλλά δεν αναμένει να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, «καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

Ο κ. Λίντνερ αναφέρθηκε πάντως στην στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όπως είπε, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και χρησιμοποιεί τα έσοδα από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. «Αυτό είναι νομικά ασφαλές και θα βοηθήσει γρήγορα την Ουκρανία», δήλωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ