Οι Χούθι απειλούν με νέες βυθίσεις πλοίων

 
χουθι

Ενημερώθηκε: 21/06/24 - 20:47

Οι Χούτι της Υεμένης προειδοποίησαν την Πέμπτη ότι ένα άλλο πλοίο θα βυθιστεί στον Κόλπο του Άντεν μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου MV Tutor πριν από δύο ημέρες μετά από επίθεση από την ομάδα.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία που μεταδόθηκε από το δορυφορικό κανάλι Al-Masirah της οργάνωσης , ο αρχηγός της ομάδας των Χούτι Αμπντούλ-Μαλίκ Αλ-Χούτι είπε ότι η Υεμένη υποβλήθηκε σε 24 αμερικανικές-βρετανικές επιδρομές αυτή την εβδομάδα, οι οποίες δεν «πέτυχαν στόχο».

Ο Αλ Χούθι πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της ομάδας του έχουν βάλει στο στόχαστρο 153 αμερικανικά, βρετανικά και ισραηλινά πλοία ή πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ από την έναρξη των επιχειρήσεων υποστήριξης στη Γάζα τον περασμένο Νοέμβριο. Εξήγησε ότι μία από τις πιο σημαντικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα του αυτή την εβδομάδα ήταν: «Μια επίθεση με πυραύλους που στόχευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ για τρίτη φορά στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα», περιγράφοντας την επίθεση ως «σημαντική, με επιρροή και τολμηρή ".

Ο Αλ Χούθι μοιράστηκε ότι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στις επιθέσεις της ομάδας του ήταν η βύθιση του ελληνικού πλοίου Tutor μετά από συγκεκριμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ναυτικές δυνάμεις, σημειώνοντας ότι ένα άλλο πλοίο που επρόκειτο να βυθιστεί στον Κόλπο του Άντεν, χωρίς δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ