Οι Χούθι απειλούν την Σαουδική Αραβία σε περίπτωση που εμπλακούν σε επιχειρήση εναντίων τους

 
δδ

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 10:31

Οι Χούθι απείλησαν να χτυπήσουν εξέχουσες τοποθεσίες και υποδομές στη Σαουδική Αραβία, εάν βοηθήσει τα δυτικά έθνη στα χτυπήματά τους κατά της πολιτοφυλακής, δημοσιεύοντας πλάνα από drone από τις ευαίσθητες τοποθεσίες.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, με τίτλο «Just try it», το τμήμα μέσων ενημέρωσης των Χούθι εμφάνισε εικόνες και πλάνα από drone – μαζί με συντεταγμένες – τοποθεσιών όπως το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ, το διεθνές αεροδρόμιο King Abdulaziz της Τζέντα και το King Fahd International του Νταμάμ. Αεροδρόμιο, καθώς και λιμάνια σε Ras Tanura, Jizan και Jeddah.

Το βίντεο περιελάμβανε μια ομιλία του ηγέτη των Χούθι, Abdul Malik Al-Houthi, στην οποία δήλωσε ότι «οι Αμερικανοί μας έστειλαν μηνύματα ότι θα ωθήσει το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας σε επιθετικά βήματα και για αυτόν τον σκοπό πραγματοποιήθηκαν αμερικανικές επισκέψεις στη Σαουδική Αραβία». Απευθυνόμενος απευθείας στο Βασίλειο, έλεγε «Η Αμερική προσπαθεί να σας μπερδέψει, και αν το θέλετε, απλώς δοκιμάστε το. Εάν θέλετε καλό για τον εαυτό σας, σταθερότητα για τη χώρα και την οικονομία σας, σταματήστε τις συνωμοσίες σας εναντίον της χώρας μας».

Ο ηγέτης των Χούθι πρόσθεσε ότι «αν ο Αμερικανός καταφέρει να σε μπερδέψει, είναι τρομερή βλακεία και μεγάλη αποτυχία και είναι φυσικό δικαίωμά μας να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιθετικά βήματα».

Καταδίκασε επίσης την Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης –με έδρα το λιμάνι Άντεν της Υεμένης που βρίσκεται εκτός ελέγχου των Χούθι– επειδή αποφάσισε να δώσει στις τράπεζες της χώρας 60 ημέρες για να μεταφέρουν την έδρα τους στο Άντεν και μακριά από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κυρώσεις κατά της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Η πίεση για μεταφορά τραπεζών από τη Σαναά είναι ένα τρελό και ανόητο βήμα και κανείς στον κόσμο δεν σκέφτεται έτσι», είπε ο Αλ Χούθι. «Η Αμερική γνωρίζει τον αρνητικό αντίκτυπο της μεταφοράς τραπεζών στη ζωντανή πραγματικότητα του λαού της Υεμένης, το νόμισμα και τις τιμές του στη χώρα». Ο ηγέτης της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν προειδοποίησε ότι «Έχουμε δώσει συμβουλές και προειδοποιήσεις μέσω όλων των ενδιάμεσων προς τους Σαουδάραβες να υποχωρήσουν από αυτό το ανόητο βήμα, αλλά εξακολουθούν να καθυστερούν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ