Οι ΗΠΑ "αδειάζουν" τους Κούρδους: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αμυνθεί κατά τρομοκρατίας

 
κιρμπυ

Ενημερώθηκε: 22/11/22 - 22:11

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια «τρομοκρατική απειλή» στα νότια σύνορά της και έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί, ανέφερε την Τρίτη ο Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της Άγκυρας σε Συρία και Ιράκ.

Αξιολογώντας τις εξελιξεις στα σύνορα τςη Τουρκιας με τη Συρία, ο Κίρμπι δήλωσε: «Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από την τρομοκρατική απειλή, ιδίως στα νότια σύνορά της. Φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους».

Είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για διασυνοριακές επιχειρήσεις, οι οποίες είπε ότι θα επηρεάσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας Daesh/ISIS που διεξάγεται από την οργάνωση YPG και SDF.

Οι επιχειρήσεις «μπορεί να αναγκάσουν μια αντίδραση από ορισμένους από τους εταίρους μας των SDF, η οποία θα περιόριζε την ικανότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του ISIS», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τους ανησυχούν οι εξελίξεις (σ.σ. εννοεί τις επιθέσεις των Τούρκων) που λογικό είναι θα επηρεάσουν τον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών του ISIS.

«Μια επιχείρηση στην περιοχή μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των εταίρων μας SDF (σ.σ.: Κούρδοι και Άραβες) να πολεμήσουν τον ISIS. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση» (εννοεί εναντίον των τζιχαντιστών), τόνισε ο κ. Κίρμπι σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορέιο Ανατολού.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ακόμα ότι δεν έγινε «καμία συζήτηση με τους Ρώσους σχετικά με την τουρκική επιχείρηση στη Συρία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ