Οι Ουκρανοί χτύπησαν τους Ρώσους μέσα στην Κριμαία

 
Κριμαία

Ενημερώθηκε: 10/08/22 - 19:16

Το πλήγμα σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία λένε στρατιωτικές πηγές της Ουκρανίας, που υποστηρίζουν ότι καταστράφηκαν εννέα πολεμικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, δείχνει ότι ο στρατός της Ουκρανίας διαθέτει πλέον τακτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Μια σειρά μεγάλων εκρήξεων 200 χιλιόμετρα μέσα στην Κριμαία δημιούργησαν την εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Τουλάχιστον 12 εκρήξεις έγιναν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Νοβοφεντορίφσκα στην Κριμαία κοντά στην πόλη Σάκι, που θεωρείται έδρα της 43ης ρωσικής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι ρωσικές αρχές πάντως κάνουν λόγο για τυχαία πυρκαγιά που προκάλεσε εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας πάντως ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε εννέα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα που βρίσκονταν σε τοποθεσία που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που απογειώνονται και δρουν στο νότιο πολεμικό μέτωπο.

Οι εφημερίδες New York Times και Washington Post γράφουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εφοδίασαν την Ουκρανία με πυραύλους που έχουν ακτίνα δράσης ως και 300 χιλιόμετρα, και ότι η επιχείρηση που κατέστρεψε ρωσικά Su – 24 , Su – 30 και Il – 76 εκτελέστηκε από ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ