Οι Τούρκοι αποθεώνουν τον Βαρουφάκη γιατι είπε «Κάρατζιτς» τον Χαφτάρ

Οι Τούρκοι αποθεώνουν τον Βαρουφάκη γιατι είπε «Κάρατζιτς» τον Χαφτάρ
Ενημερώθηκε: 18/01/20 - 18:08

Έναν εξαιρετικό σύμμαχο βρήκε η τουρκική προπαγάνδα στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη. Μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας έχουν πάρει οι δηλώσεις του προέδρου του ΜεΡΑ 25 κατά του Στρατάρχη Χαφτάρ, με αφορμή την επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη στην Αθήνα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα είχε αρακτηρίσει τον Χαλίφα Χαφτάρ «σύγχρονο Κάρατζιτς».

Να θυμίσουμε ότι ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς έχει καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.
 
Το πρακτορείο Anadolu, αλλά και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, παρέθεσε τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη, στηνοπία έλεγε:

«Όπως στη δεκαετία του ‘90 υπερπατριώτες αγκάλιασαν τον Κάρατζιτς αποξενώνοντας τους ουμανιστές του κόσμου πλήττοντας επιπλέον την εικόνα και ισχύ της Ελλάδας, έτσι και σήμερα χαριεντιζόμενοι με τον Λίβυο πολέμαρχο πλήττετε και την εικόνα της χώρας και την γεωστρατηγική μας θέση».

Βαρουφάκης κατά της συμμαχίας Ελλάδας - Ισραήλ

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της «ανίερης συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ-Exxon-Total της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» καθώς υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ενώ δημιουργείται και οικολογικό κόστος.

«Κάνουμε τεράστιο δώρο στον Πρόεδρο Ερντογάν που του λύνουμε τα χέρια να ενισχύσει την εσωτερική επικυριαρχία και να προβάλει την εξουσία του με επιθετικές ηγεμονικές κινήσεις στην περιοχή και τέλος επειδή εγκλωβιζόμαστε σε διαδικασίες που δεν ελέγχουμε, απελευθερώνοντας δυνάμεις που δεν θα μπορούμε να χειραγωγήσουμε», ανέφερε.
 
Μάλιστα εκτίμησε πως αν γίνει κάποια σύρραξη στο Αιγαίο ή στο Λιβυκό καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα: «Αντίθετα, θα τα βρουν με τον Ερντογάν υποβαθμίζοντας κι άλλο τη χώρα».

«Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν ο Κάρατζιτς επισκέφθηκε την Ελλάδα, ο πατέρας του Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν επίσης πρωθυπουργός», σχολιάζει το πρακτορείο Anadolu.