ΟΗΕ: Πάνω από 10 εκατομμύρια εκτοπισμένοι λόγω των συγκρούσεων στο Σουδάν

 
soydan

Ενημερώθηκε: 11/06/24 - 11:58

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Σουδανοί έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη χώρα, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ).

«Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, κυρίως στο γειτονικό Τσαντ, το Νότιο Σουδάν και την Αίγυπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Mohammedali Abunajela, σύμφωνα με το Associated Press .

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων στο Σουδάν έχει πλέον ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Από τα μέσα Απριλίου 2023, το Σουδάν έχει βυθιστεί σε μια σύγκρουση μεταξύ του στρατού, με επικεφαλής τον Abdel Fattah Al-Burhan, και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), με επικεφαλής τον Mohamed Hamdan Dagalo, γνωστό και ως Hemedti. Ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 16.000 θανάτους και άφησε περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.

Υπήρξαν αυξανόμενες εκκλήσεις από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα για να αποτραπεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Σουδάν, η οποία θα μπορούσε να ωθήσει εκατομμύρια στον λιμό και τον θάνατο λόγω των ελλείψεων τροφίμων που προκαλούνται από τις μάχες που εξαπλώθηκαν σε 12 από τις 18 πολιτείες της χώρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ