Οργή στο Ισραήλ για το βίντεο της Χαμάς με όμηρο - «Η βαναυσότητα τους δεν έχει όρια», δηλώνει ο Νετανιάχου

 
Οργή στο Ισραήλ για το βίντεο της Χαμάς με όμηρο - «Η βαναυσότητα τους δεν έχει όρια», δηλώνει ο Νετανιάχου

Ενημερώθηκε: 03/08/25 - 16:05

Στις νεότερες εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή, μικρή πρόοδος σημειώνεται στην είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, την ώρα που η Χαμάς διαμηνύει ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα, αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Μάλιστα, κυκλοφόρησε νέο βίντεο που δείχνει έναν αποστεωμένο και αδύναμο Ισραηλινό όμηρο να σκάβει πιθανόν τον τάφο του.

Στο Τελ Αβίβ, οι συγγενείς των ομήρων διαδήλωσαν ξανά, απαιτώντας από την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα, καθώς φοβούνται ότι τελειώνουν οι μέρες για όσους ομήρους εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή.

Στο βίντεο, διάρκειας λίγο παραπάνω από ένα λεπτό, διακρίνεται ο όμηρος, υπερβολικά αδύνατος και εμφανώς εξασθενημένος, να κρατείται μέσα σε ένα τούνελ.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναγνώρισαν τον όμηρο ως τον Εβιατάρ Νταβίντ, ηλικίας 24 ετών, που εμφανίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου σε ένα βίντεο με την απελευθέρωση άλλων ομήρων, το οποίο είχε δώσει στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Είχε απαχθεί την 7η Οκτωβρίου του 2023 από την περιοχή του μουσικού φεστιβάλ Nova, στο νότιο Ισραήλ.

Ο όμηρος ακούγεται να λέει στο βίντεο πως δεν έχει φάει, ούτε έχει πιει νερό για μέρες. Παράλληλα, φαίνεται να σκάβει μία τρύπα μέσα σε σήραγγα, δηλώνοντας πως φοβάται μήπως γίνει ο τάφος του.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η βαναυσότητα της Χαμάς δεν έχει όρια, ενώ το κράτος του Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας. Οι τρομοκράτες της Χαμάς σκόπιμα αφήνουν τους ομήρους μας να πινούν και τους καταγράφουν με κυνικό και διαβολικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, είχε συνάντηση με τις οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων, ο οποίος διαβεβαίωσε τις οικογένειες ότι υπάρχει σχέδιο για το τέλος του πολέμου και την επιστροφή των ομήρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ