Ουκρανικό: Σε εξέλιξη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών στο Λευκό Οίκο — LIVE όλες οι εξελίξεις

 
Ουκρανικό: Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών στο Λευκό Οίκο — LIVE όλες οι εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Ενημερώθηκε: 18/08/25 - 23:44

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντάται με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου παρευρίσκονται και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες για συνομιλίες. 

Κατά την υποδοχή του Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής αμερικανικών εγγυήσεων ασφαλείας, ενώ επέμεινε ότι στόχος του είναι η πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Κατά τη συνάντησή τους τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ζελένσκι υιοθέτησαν πιο ήπιους τόνους σε σύγκριση με την προηγούμενη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο, όταν ο Ουκρανός ηγέτης είχε απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες που βρίσκονται στο State Dining Room του Λευκού Οίκου σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

«Θα υπάρξει μεγάλη βοήθεια όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στα σχέδια για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας στην περίπτωση που ο πόλεμος με τη Ρωσία τερματιστεί.

Δείτε LIVE εικόνα από το Λευκό Οίκο

Από την Ευρώπη θα παρευρεθούν στη σύνοδο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. Θα είναι επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
  • 23:41

    Η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε ότι ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν.

  • 23:08

    Ο Τραμπ έδειξε στον Ζελένσκι χάρτη με τα ουκρανικά εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο κατά τη συνάντηση στο Οβάλ γραφείο

    Κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έναν χάρτη με τίτλο «Χάρτης της σύγκρουσης Ρωσίας–Ουκρανίας», ο οποίος αποτύπωνε τα ποσοστά εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο ή παραμένουν αμφισβητούμενα.

    Ο Ζελένσκι είπε ότι παρουσίασε στον Τραμπ ορισμένες λεπτομέρειες για το πεδίο της μάχης πάνω στον χάρτη και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία.

    «Είναι ένας καλός χάρτης», σχολίασε ο Τραμπ. «Σκέφτομαι πώς να τον πάρω πίσω», απάντησε χαμογελώντας ο Ζελένσκι, με τον Τραμπ να γελά και να λέει ότι «θα το βρούμε».

  • 22:44

    Τραμπ: Σε μία ή δύο εβδομάδες θα ξέρουμε - Μπορεί να μην γίνει τίποτα

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα μπορεί να γνωρίζει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες αν ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί.

    «Σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όχι πολύ μακριά από τώρα -μία ή δύο εβδομάδες- θα ξέρουμε αν θα λύσουμε αυτό το ζήτημα ή αν οι φρικαλεότητες των μαχών θα συνεχιστούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει».

    Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία.

    «Είναι πιθανό να μην μπορεί να γίνει. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να γίνει», σημείωσε ο Τραμπ.

  • 22:44

    Τραμπ: Σε μία ή δύο εβδομάδες θα ξέρουμε - Μπορεί να μην γίνει τίποτα

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα μπορεί να γνωρίζει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες αν ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί.

    «Σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όχι πολύ μακριά από τώρα -μία ή δύο εβδομάδες- θα ξέρουμε αν θα λύσουμε αυτό το ζήτημα ή αν οι φρικαλεότητες των μαχών θα συνεχιστούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει».

    Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία.

    «Είναι πιθανό να μην μπορεί να γίνει. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να γίνει», σημείωσε ο Τραμπ.

  • 22:36

    Μακρόν: Ίσως χρειαστεί τετραμερής για τις εγγυήσεις ασφαλείας

    Ο Μακρόν δήλωσε, επίσης, ότι μια «τετραμερής» συνάντηση ίσως χρειαστεί προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι δυτικές εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.

    «Η ιδέα μιας τριμερούς είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί το ζήτημα. Και στη συνέχεια πιθανόν να χρειαστεί μια τετραμερής, γιατί όταν μιλάμε για εγγυήσεις ασφαλείας, μιλάμε για την ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου», είπε ο Μακρόν.

    Τόνισε επίσης τη σημασία μιας εκεχειρίας: «Η ιδέα σας να ζητήσετε μια ανακωχή, έστω για να σταματήσουν οι δολοφονίες, είναι αναγκαιότητα».

  • 22:24

    Στάρμερ: Μπορούμε να έχουμε πρόοδο στις εγγυήσεις ασφαλείας

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «μπορούμε να σημειώσουμε μία ουσιαστική πρόοδο για τις εγγυήσεις ασφαλείας».

  • 22:21
    Μακρόν: Οι εγγυήσεις ασφάλειας αφορούν «ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο»

    Οι συζητήσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας αφορούν «την συνολική ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου», λέει. Επαναλαμβάνει τα σχόλια του ,Μερτς ότι η κατάπαυση του πυρός είναι «αναγκαιότητα» και λέει ότι όλοι οι ηγέτες «υποστηρίζουν αυτή την ιδέα».

    Οι εγγυήσεις ασφάλειας θα περιλαμβάνουν έναν ισχυρό ουκρανικό στρατό για «τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες» και μια δέσμευση από όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις να οικοδομήσουν την ασφάλεια, συνεχίζει ο Μακρόν.

  • 22:17
    Ο Μερτς πιέζει για κατάπαυση του πυρός

    Ο Μερτς λέει ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι «εξαιρετικά χρήσιμη», αλλά τονίζει την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. «Για να είμαι ειλικρινής, όλοι θα θέλαμε να δούμε μια κατάπαυση του πυρός, το αργότερο από την επόμενη συνάντηση», λέει στον Trump.

    Προσθέτει ότι «δεν μπορεί να φανταστεί» ότι η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί «χωρίς κατάπαυση του πυρός». Προτρέπει τον Τραμπ να ασκήσει πίεση στη Ρωσία να συμφωνήσει σε μια τέτοια.

  • 22:17

    Φον ντερ Λάιεν: Σημαντικές οι εγγυήσεις ασφαλείας

    Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικές».

  • 22:05

    «Τιμή μου να έχω τους Ευρωπαίους στον Λευκό Οίκο», λέει ο Τραμπ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την παρουσία τους, σημειώνοντας ότι είναι τιμή του να τους φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ επιτυχημένη» τη σημερινή ημέρα, τονίζοντας ότι στόχος είναι «να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να βρεθεί λύση» στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

    Πρόσθεσε ότι μόλις είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο οι συνομιλίες «κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων».

  • 21:59

    Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Πούτιν αποδέχεται τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

    Μιλώντας μόλις τώρα, ο Τραμπ δήλωσε: «Πιστεύω ότι σε ένα πολύ σημαντικό βήμα, ο Πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε ότι η Ρωσία θα αποδεχτεί τις εγγυήσεις ασφαλείας»

  • 21:56

    Ξεκινά σε πολύ λίγο η συνάντηση Τραμπ με τους Ευρωπαίους ηγέτες, την πρόεδρο της Κομισιόν και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

  • 21:51
    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
  • 21:21

    Τραμπ και Ζελένσκι έχουν αυτήν την ώρα κατ' ιδίαν συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

    Θα ακολουθήσει συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. 

  • 21:15

    Ζελένσκι: Είμαστε ευγνώμονες για το νέο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ και την  αγορά όπλων από τις ΗΠΑ

    Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το νέο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, το οποίο επιτρέπει στα κράτη-μέλη να αγοράζουν αμερικανικά όπλα και να τα στέλνουν στην Ουκρανία.

    «Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό το πρόγραμμα και αυτή την ευκαιρία. Είμαστε ευγνώμονες στην Ευρώπη – εκείνοι πληρώνουν γι’ αυτό», είπε.

    Ο Τραμπ επαίνεσε επίσης την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «οι ΗΠΑ δεν δίνουν τίποτα απευθείας» στην Ουκρανία, αλλά πωλούν στρατιωτικό εξοπλισμό στους Ευρωπαίους συμμάχους.

    Ο Ζελένσκι τόνισε ότι τα αμερικανικά όπλα είναι κρίσιμα για την άμυνα της χώρας του.

  • 21:15

    Τραμπ: Μπορούμε να διαπραγματευτούμε χωρίς εκεχειρία

    Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν το τέλος του πολέμου χωρίς κατάπαυση του πυρός.

    Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» για τη Ρωσία σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κατάπαυση του πυρός».

    Είπε ότι μια κατάπαυση του πυρός «είναι καλό να υπάρχει», αλλά μπορεί να καταλάβει γιατί μια χώρα μπορεί να μην τη θέλει.

    «Μπορούμε να δουλέψουμε μια ειρηνευτική συμφωνία ενώ πολεμούν. Πρέπει να πολεμήσουν. Μακάρι να μπορούσαν να σταματήσουν, θα ήθελα να σταματήσουν, αλλά στρατηγικά αυτό θα μπορούσε να είναι μειονέκτημα για τη μία ή την άλλη πλευρά».

  • 20:54

    Ζελένσκι για τις εγγυήσεις ασφαλείας: Θέλουμε τα πάντα

    Ο Ζελένσκι, ερωτηθείς ποιες είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας που χρειάζεται η Ουκρανία από μια πιθανή συμφωνία ειρήνης, απάντησε μονολεκτικά: «Τα πάντα».

  • 20:53
    Ο Τραμπ μίλησε για στρατιωτική συμφωνία με το ΝΑΤΟ

    Ο Αμερικανός μιλάει με ενθουσιασμό για τα αμυντικά συστήματα πυραύλων Patriot. Περιγράφει πώς, υπό τη διοίκησή του, τα συστήματα αυτά πωλούνται στο ΝΑΤΟ αντί να δίνονται στην Ουκρανία, όπως συνέβαινε υπό τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν.

    «Έχουμε σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στην επίλυση αυτού του πολέμου τους τελευταίους δύο μήνες από ό,τι εκείνοι σε τέσσερα χρόνια», ισχυρίζεται.

  • 20:48

    Ζελένσκι: Ανοιχτός σε εκλογές εφόσον τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε εκλογές υπό ασφαλείς συνθήκες, εφόσον τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

    Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ζελένσκι τόνισε: «Πρέπει να εργαστούμε στο κοινοβούλιο, γιατί στη διάρκεια του πολέμου δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές». Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να είναι εφικτή μια «δημοκρατική, ανοιχτή και νόμιμη εκλογική διαδικασία».

  • 20:47

    Ο Τραμπ λέει ότι θα καλέσει τον Πούτιν μετά τις συνομιλίες με τον Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους

  • 20:43

    Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι για τριμερή συνάντηση»

    «Ζούμε κάθε μέρα υπό την απειλή επιθέσεων», λέει ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στον πρόσφατο θάνατο ενός παιδιού.

    «Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο για να σταματήσουμε τη Ρωσία, και χρειαζόμαστε την υποστήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων εταίρων μας.

    Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό.

    Δείχνουμε ότι είμαστε ισχυρός λαός και υποστηρίξαμε την ιδέα του Προέδρου Τραμπ να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».

    Προσθέτει: «Είμαστε έτοιμοι για τριμερή [συνάντηση με τον Πούτιν]».

  • 20:38

    Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Fox News για το αν προτίθεται να στείλει κι άλλους ανθρώπους στον θάνατο ή αν είναι διατεθειμένος να «ξαναχαράξει τους χάρτες», είπε «σας ευχαριστώ για την ερώτηση». Ωστόσο, τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να βρει έναν διπλωματικό τρόπο για να τερματιστεί ο πόλεμος και δήλωσε έτοιμος για μια τριμερή συνάντηση.

  • 20:38

    Ο  Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία για τη διατήρηση μιας ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας.

    «Θα σας ενημερώσουμε γι’ αυτό, ίσως αργότερα σήμερα», είπε.

    Ο Τραμπ τόνισε ότι η Ευρώπη θα έχει τον πρώτο λόγο στη διασφάλιση της ειρήνης, αλλά οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν.

    «Αυτοί είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, επειδή βρίσκονται εκεί, στην Ευρώπη. Αλλά θα τους βοηθήσουμε. Επίσης, θα εμπλακούμε και εμείς», ανέφερε.

    «Πιστεύω ότι αν καταλήξουμε σε ειρήνη, θα λειτουργήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό», πρόσθεσε.

  • 20:37

    Τραμπ: «Θα συνεργαστούμε με την Ουκρανία, θα συνεργαστούμε με όλους» για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη θα είναι «πολύ μακροπρόθεσμη».

    Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για να «διασφαλίσουν ότι θα λειτουργήσει», προσθέτει.

    «Αν καταφέρουμε να επιτύχουμε την ειρήνη, ξέρω ότι θα λειτουργήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό».

  • 20:29

    Ο Τραμπ ευχαριστεί τον Ζελένσκι για την παρουσία του στις ΗΠΑ σήμερα και δήλωσε ότι «γίνονται προόδος» για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Λέει ότι είχε μια «πολύ καλή» συνάντηση με τον Πούτιν και ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψει κάτι από αυτήν».

  • 20:29

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ρωτήθηκε ποιος αναμένεται να τερματίσει τον πόλεμο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά σήμερα, θα έχουμε μια τριμερή συνάντηση... Πιστεύω ότι τότε θα έχουμε μια λογική πιθανότητα να βάλουμε τέλος στον πόλεμο».

  • 20:26

    Τραμπ και Ζελένσκι κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, πριν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

  • 20:20

    Στο παρά πέντε της συνάντησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφδήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία», μια πάγια θέση του Κρεμλίνου

  • 20:17

    Έφτασε στον Λευκό Οίκο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Τραμπ.

  • 20:13

    Με μαύρο σακάκι και πουκάμισο ο Ζελένσκι

    Σε βίντεο που ανάρτησε από την ουκρανική πρεσβεία, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε πίσω την παραδοσιακή στρατιωτική του ενδυμασία και εμφανίστηκε με μαύρο σακάκι, μαύρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι.

  • 19:55

    Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

    Συναγερμός για πιθανό αεροπορικό πλήγμα ήχησε στο Κίεβο απόψε, λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

    H ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε πως ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της απογείωσης ενός ρωσικού αεροσκάφους Mig-31, που μεταφέρει υπερηχητικούς πυραύλους Kinjal, τους οποίους χρησιμοποιεί η Ρωσία για να βομβαρδίσει τη γειτονική της χώρα.

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα σήμερα στην Ουκρανία, έγινε γνωστό από τις αρχές, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Ζελένσκι στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίλυση της σύρραξης. 

  • 19:45

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταβεί απευθείας στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

    Η έναρξη της συνάντησης θα είναι ανοιχτή για διαπιστευμένους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο. 

    Ο Τραμπ θα υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21:15 στο State Dining Room, όπου θα ακολουθήσει η παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία». Στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο East Room, τμήμα του οποίου θα είναι ανοιχτό στον Τύπο.

  • 19:41

    Στον Λευκό Οίκο ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς.

  • 19:30

    Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκονται επίσης στον Λευκό Οίκο.

  • 19:22

    Μελόνι από Ουάσινγκτον για ουκρανικό: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις...»

    «Έπειτα απο τρία χρόνια στα οποία η Ρωσία δεν έστελνε κανένα θετικό μηνυμα και απαιτούσε την πτώση του Κιέβου, σήμερα δημιουργούνται περιθώρια διαλόγου», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

  • 19:18

    Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δώσουν κάτι

    Λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι καμία λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν μπορεί να βρεθεί χωρίς αμοιβαίες παραχωρήσεις.

    Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, δήλωσε στο Fox News ότι ο Τραμπ «διαμεσολαβεί σε έναν σκληρό, αιματηρό πόλεμο προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δώσουν κάτι. Ο ίδιος θα πρέπει να δει μέχρι πού είναι διατεθειμένες να φτάσουν».

    Ο Γουίτακερ συμμετείχε το πρωί σε γεύμα εργασίας με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

  • 19:17
    «Πρέπει να το κάνουμε σωστά», προειδοποιεί ο Στάρμερ
     

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Στάρμερ είναι ένας από τους βασικούς ηγέτες που βρίσκονται σήμερα στην Ουάσινγκτον.

  • 19:17
    Έφτασαν στον Λευκό Οίκο Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Μαρκ Ρούτε