Παραίτηση Γαλλίδας υπουργού λόγω Πόθεν Έσχες

 
υπουργος

Ενημερώθηκε: 29/11/22 - 18:25

Η Γαλλίδα υπουργός Καρολίν Καγιό παραιτήθηκε μετά την κατηγορία της Ανώτατης Αρχής για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου (HATVP) ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων της ήταν υποτιμημένη.

Η Καγιό εξήγησε ότι ο λόγος της παραίτησής της είναι μια διαφωνία με την Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου (HATVP). «Μετά τη δήλωση των περιουσιακών μου στοιχείων, η Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου μου είπε ότι τα θεωρεί υποτιμημένα», έγραψε στο Twitter.

«Ως εκ τούτου, προφανώς έλαβα υπόψη τις παρατηρήσεις της και ευθυγραμμίστηκα με τις εκτιμήσεις της σε επιστολή με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου», πρόσθεσε η Καγιό.

«Παρά ταύτα, η Ανώτατη Αρχή επιμένει να αμφισβητεί την ειλικρίνειά μου. Στο πλαίσιο αυτό, μου φάνηκε προτιμότερο να παραιτηθώ, ώστε να μην εμποδίσω τη δράση της κυβέρνησης». Οι Γάλλοι πολιτικοί ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν δημοσίως τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε τη Δευτέρα τέρμα στα καθήκοντα της Καρολίν Καγιό, υπουργού αρμόδιας για τις τοπικές αρχές, «κατόπιν αιτήματός της», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε δελτίο Τύπου.

Θα αντικατασταθεί από την υφυπουργό Αγροτικών Υποθέσεων, Ντομινίκ Φορ.

Τον περασμένο Ιούλιο, τα μέλη της προεδρικής πλειοψηφίας είχαν υπογράψει από κοινού ένα σημείωμα για να ζητήσουν την αποχώρηση της Καγιό από την κυβέρνηση μετά από μια τηλεοπτική συνέντευξη. Όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή Public Sénat για την αντίθεσή της στον γάμο των ομοφυλοφίλων, η Καγιό απάντησε: «Έχω πολλούς φίλους μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων και ειλικρινά, είναι μια κακή κριτική που μου γίνεται».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στο Twitter, λέγοντας: «Τα σχόλιά μου πλήγωσαν πολλούς από εσάς. Λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτά, ήταν φυσικά ανάρμοστα». Παρά τη διαμάχη αυτή, η Καγιό παρέμεινε στο αξίωμά του.

«Η Καρολίν Καγιό παραιτείται. Όχι για τα ΛΟΑΤ-φοβικά της σχόλια, τα οποία δεν ενόχλησαν τον Μακρόν, αλλά μετά από διαφωνία με το HATVP σχετικά με τη δήλωση περιουσιακών της στοιχείων», σχολίασε ο βουλευτής της άκρας αριστεράς Μπαστιέν Λασό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ