Πολωνία: Νέα εισβολή μεταναστών απόψε-Καταγγέλλει την Λευκορωσία ότι τους εξοπλίζει

 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ενημερώθηκε: 14/11/21 - 19:55

Η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο επικοινωνίας που είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Μακέι.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτησή του, έθιξε το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης στα σύνορα με την Ε.Ε., τονίζοντας ότι «οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να προστατεύονται και να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες».

Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε: «Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας Μακέι για να εγείρω το θέμα της αβέβαιης ανθρωπιστικής κατάστασης στα σύνορα με την Ε.Ε. Οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να προστατεύονται και να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες. Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν όπλα».

#Belarus

Spoke to Foreign Minister Makei to raise the precarious humanitarian situation at the border with the EU. Peoples lives must be protected and humanitarian agencies allowed access.

The current situation is unacceptable and must stop. People should not be used as weapons.

November 14, 2021

Σύμφωνα με το Μινσκ, από πλευράς Λευκορωσίας υπογραμμίστηκε ότι οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις της Ε.Ε. θα είναι αντιπαραγωγικές, ενώ ο κ. Μακέι ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τα βήματα της Λευκορωσίας προκειμένου να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες.

Χιλιάδες μετανάστες ταξίδεψαν στη Λευκορωσία με την ελπίδα ότι θα περάσουν στην Ε.Ε., αλλά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα σύνορα σε συνθήκες χειμωνιάτικου ψύχους.

Η Ευρώπη κατηγορεί τη Λευκορωσία ότι εξαπολύει «υβριδική επίθεση» ωθώντας τους μετανάστες να περάσουν παράνομα στην Πολωνία. Η Λευκορωσία αρνείται τις κατηγορίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ