Πούτιν: «Η Δύση εξοπλίζει μαζικά την Ουκρανία» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών

 
πουτιν

Ενημερώθηκε: 23/06/26 - 15:33

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Τρίτη τις δυτικές χώρες ότι στηρίζουν ενεργά την Ουκρανία στον πόλεμο, παρέχοντάς της μεγάλες ποσότητες μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως δήλωσε, «ολόκληρη η Δύση εργάζεται υπέρ της Ουκρανίας», γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, εξηγεί τη μαζική ροή drones προς τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στην ανοιχτή επιστολή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πούτιν υποστήριξε ότι το περιεχόμενό της δεν συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά αντίθετα οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση με την ουκρανική ηγεσία όσο, όπως είπε, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους, την ίδια στιγμή που ζητούν επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή», συνεχίζοντας από το σημείο όπου είχαν διακοπεί οι προηγούμενες επαφές.

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απέρριψε τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για συμμετοχή στην ειρηνευτική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποτύχει και δεν θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται σοβαρά.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε επίσης τις Βρυξέλλες και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο, ότι απορρίπτουν κάθε προοπτική ισότιμων διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικές χώρες επιδιώκουν να οδηγήσουν τη Μόσχα σε συνθηκολόγηση και να εντάξουν την Ουκρανία είτε στο ΝΑΤΟ είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις δηλώσεις του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε επίσης τη θέση της Μόσχας περί «ναζιστικού καθεστώτος» στο Κίεβο, υιοθετώντας τη γνωστή ρητορική του Κρεμλίνου για την ουκρανική κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ