Προδότης ο Σάρατζ που ζήτησε βοήθεια από τον τουρκικό στρατό, λέει η λιβυκή βουλή 

Προδότης ο Σάρατζ που ζήτησε βοήθεια από τον τουρκικό στρατό, λέει η λιβυκή βουλή 
Ενημερώθηκε: 03/01/20 - 00:02

Το κοινοβούλιο της Λιβύης καταδίκασε την Πέμπτη ως "προδοσία" την ενδεχόμενη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας για την υποστήριξη της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το εκλεγμένο κοινοβούλιο στην ανατολή είναι σύμμαχος με τον στρατιωτικά ισχυρότερο Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος βρίσκεται σε πόλεμο με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ-Σαράτζ.

"Ο αλ-Σαράτζ και όσοι τον υποστηρίζουν έχουν ζητήσει ξένη παρέμβαση στη Λιβύη που χαρακτηρίζουμε ως μέγιστη προδοσία", δήλωσε ο Εχμαγέντ Χούμα, αναπληρωτής εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης, στο AFP.

Ο Χούμα ανέφερε ότι μια "επείγουσα συνεδρίαση" του κοινοβουλίου θα διεξαχθεί το Σάββατο, στην πόλη της Βεγγάζης, "για να μελετήσει τις επιπτώσεις αυτής της κατάφωρης παράβασης από την Τουρκία" στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

"Αυτό το παραπλανητικό βήμα του (του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, το οποίο επέβαλε στο κοινοβούλιο της χώρας του, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή", δήλωσε ο Χούμα, καλώντας τους Λίβυους να συσπειρωθούν πίσω από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).