Προκαλεί η Άγκυρα: Στην Αμμόχωστο ο Τσαβούσογλου με «ξεναγό» τον Οζερσάι

tourkia
Ενημερώθηκε: 09/09/19 - 23:23

Στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε μια προκλητική ενέργεια, επισκέφθηκε την Αμμόχωστο. Στα καθήκοντα του ξεναγού ο  Κουντρέτ Οζερσάι, λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχόμενων...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έθεσε ξανά το θέμα της πρότασης των Τουρκοκυπρίων προς τη Λευκωσία, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, τις τελευταίες εβδομάδες, που Τούρκος υπουργός επισκέπτεται την Αμμόχωστο. Είχε προηγηθεί ο Χουλουσί Ακάρ, στις αρχές Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, χωρίς την ανάμειξη της Λευκωσίας.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για τις «ενέργειες» των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ σχετική ενημέρωση έλαβε και από την «στρατιωτική ηγεσία» που συνόδευσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην επίσκεψή του.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εξάλλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter δημοσιοποιήσε βίντεο με όλα τα στιγμιότυπα της παράνομής του επίσκεψης λίγο πριν την αναχώρησή του.

 Τούρκος ΥΠΕΞ,  είδε πρώτα τον Μουσταφά Ακιντζί ενώ στη συνέχεια  παρέστη σε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης η οποία πραγματοποιήθηκε στη λεγόμενη «Προεδρία» παρουσία της ψευδοκυβέρνησης. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ φαίνεται να δίνει και τη γραμμή της Άγκυρας σε ότι αφορά το Κυπριακό.

Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του πρότεινε στο Κραν Μοντανά να προχωρήσουν σε λύση δυο κρατών.

Στο μεταξύ, σε  ανάρτηση για την πρόταση για το ΦΑ, προέβη  λίγο πριν τη συνάντηση με Τσαβούσογλου, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 

Όπως αναμενόταν εξάλλου, η Τουρκία μίλησε. Εντολοδόχος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Οι ντιρεκτίβες ξεκάθαρες. Πρώτα άτυπη πενταμερής για ξεκαθάρισμα μορφής λύσης και μετά κατάληξη σε όρους αναφοράς για νέες συνομιλίες.

Πηγές: https://www.sigmalive.comhttp://www.philenews.com