Προκαλεί ο Τσαβούσογλου! Επιτίθεται στην Ελλάδα γιατί προστατεύει τα σύνορά της

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου! Επιτίθεται στην Ελλάδα γιατί προστατεύει τα σύνορά της
Ενημερώθηκε: 29/02/20 - 18:15

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Με μία προκλητική ανακοίνωση κατηγορεί ουσιαστικά τη χώρα μας γιατί προστατεύει τα σύνορα της και δεν αφήνει  να περάσουν οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που το ίδιο το τουρκικό κράτος μετέφερε στον Έβρο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντά σε δηλώσεις του Ελληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια και παραθέτει και φωτογραφίες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Εβρο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τσαβούσογλου:

"Κοιτάξτε ποιος μας δίνει μαθήματα για το διεθνές δίκαιο! Χωρίς ντροπή πετούν δακρυγόνα κατά χιλιάδων αθώων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σταματούμε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα μας, αλλά είναι καθήκον της Ελλάδας να τους συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε ανθρώπους!".

Στο μεταξύ, ο Νίκος Δένδιας είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, στον οποίο εκφράστηκε η ενόχληση για το προσφυγικό κύμα που δημιουργήθηκε συγκυριακά μετά τις εχθροπραξίες στο Ιντλίμπ.

Ο Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κρατική υποστήριξη στην μεταφορά των προσφύγων στον Έβρο και ότι απλά το πρόβλημα της χώρας του, με τις μεταναστευτικές ροές, έχει διογκωθεί και δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο.

Ενημέρωση ξένων υπουργών Εξωτερικών από τον Νίκο Δένδια

Εκτός από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Νίκος Δένδιας είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο στο Χαρτούμ ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, για το μεταναστευτικό. Τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε την έκτακη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών. 

Νωρίτερα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας. Είχε επίσης χθες συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ, στον οποίον είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα.