Σε κλίμα τρομοκρατίας το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Δείτε live εικόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σε κλίμα τρομοκρατίας το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΤ1

Ενημερώθηκε: 26/10/19 - 13:47

Σε κλίμα τρομοκρατίας τελείται το ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών, πριν από έναν χρόνο στους Βουλιαράτες.

Η οικογένεια του 35χρονου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό, όπως και πλήθος κόσμου, που δεν επηρεάστηκε από το κλίμα φόβου που έχει αρχίσει να καλλιεργείται εδώ και μία εβδομάδα.

Δείτε live εικόνα από το μνημόσυνο:

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, που θέλησαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο, δεν μπόρεσαν να περάσουν στη χώρα, καθώς εμποδίστηκαν από Αλβανούς στα σύνορα.

Μπάμπης Καραθάνος

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, , στον οποίο δεν επετράπη να εισέλθει στην Αλβανία από την Κακαβιά, καθώς τον θεωρούν ανεπιθύμητο.

Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Ο κ. Καραθάνος ήταν συνοδεία του βουλευτή της ΝΔ,, τη στιγμή που προσπάθησε να περάσει στο αλβανικό έδαφος, έχοντας ελληνικό διαβατήριο. Ωστόσο, ο κ. Μπογδάνος βρίσκεται ήδη στη γειτονική χώρα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Καραθάνος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

«Το έγγραφο της φωτογραφίας γράφει ότι δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στην Αλβανία γιατί δεν είναι εν τάξει τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα. Μετά από μερικές ώρες που πέρασα στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας προσπαθώντας να φτάσω στους Βουλιαράτες για να παραστώ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μου έδωσαν αυτό το έγγραφο και μου απαγόρευσαν να μπω στην Αλβανία. Φυσικά με τα ίδια αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη. Όχι όμως στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας που απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να περάσουν στο έδαφος της με αστείες προφάσεις, επιθυμεί να έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Επίσης επιθυμεί η χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Εν τω μεταξύ επί καθημερινής βάσης τρομοκρατεί με κάθε τρόπο την Ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ας γνωρίζει όμως ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν τρομοκρατούνται και η τρομοκρατία του δε θα περάσει».

Το έγγραφο των Αλβανικών αρχών με το οποίο απαγερεύθηκε η είσοδος στη γειτονική χώρα στον Μπάμπη Καραθάνο:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ

Η Μονάδα Εξουδετέρωσης Ενόπλων Στοιχείων, γνωστή ως RENEA και οι Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης (FNSH) βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.