Στάρμερ: «Όχι» στην εργαλειοποίηση της δολοφονίας του Χένρι Νόβακ – Σκληρό μέτωπο κατά Μασκ

 
Οργισμένες διαδηλώσεις στη Βρετανία για τη δολοφονία του 18χρονου φοιτητή Χένρι Νόβακ
Οργισμένες διαδηλώσεις στη Βρετανία για τη δολοφονία του 18χρονου φοιτητή Χένρι Νόβακ

Ενημερώθηκε: 04/06/26 - 16:11

Σαφές μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία και την κοινή γνώμη απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, καλώντας τους να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας του αδικοχαμένου Χένρι Νόβακ και να αποφευχθεί η εργαλειοποίηση της υπόθεσης για την καλλιέργεια κοινωνικού διχασμού.

Ο Στάρμερ υπογράμμισε ότι οι συγγενείς του 18χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σαουθάμπτον, ζητούν δικαίωση, ανάληψη ευθυνών και θεσμικές αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν επιθυμούν η απώλειά τους να γίνει αφορμή για μίσος και συγκρούσεις.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον ευθέως για προσπάθεια πυροδότησης κοινωνικής έντασης μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με το έγκλημα και τις αστυνομικές έρευνες.

Στο δικόγραφο σκέλος της υπόθεσης, ο ιατροδικαστής Τζέισον Πεγκ έκανε γνωστό ότι η πλήρης δικαστική έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του νεαρού αναβάλλεται επίσημα για τις 20 Σεπτεμβρίου 2027, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει στο Γουίντσεστερ με τη συμμετοχή σώματος ενόρκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ