Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες συμφωνίες

 
ΜΠΛΙΝΚΕΝ

Ενημερώθηκε: 05/10/22 - 00:31

«Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις”.

Τη δήλωση αυτή έκανε στην Hellas Journal, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθιστωντας πλέον φανερό ότι η αμερικανική κυβέρνηση αδειάζει κυριολεκτικά τους Τούρκους και τους Λίβυους. Η θέση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις και στην Τρίπολη και στην Άγκυρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί βασικά την Τουρκία και τη Λιβύη “να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Αξιζει εδώ να σημειωθει ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Αίγυπτος, ούτε καμία άλλη χωρα έχουν αυξήσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο η Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος τόνισε τα εξής:

“Παρόλο που είναι σε γνώση μας οι αναφορές για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο.

Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Θα σας παραπέμψουμε στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης για το αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων.

Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ