Στην φυλακή ο Τούρκος παραγωγός της ταινίας που δείχνει την εκτέλεση του Ερντογάν από πραξικοπηματίες

Στην φυλακή ο Τούρκος παραγωγός της ταινίας που δείχνει την εκτέλεση του Ερντογάν από πραξικοπηματίες
Ενημερώθηκε: 20/07/17 - 09:52

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε και με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα, από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος παραγωγός της ταινίας που δείχνει την εκτέλεση του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ali Avcı συνελήφθη στις 13 Ιουλίου στο σπίτι του λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας "Το Ξύπνημα". Κατηγορήθηκε ότι είναι οπαδός του εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το τρέιλερ της ταινίας δείχνει την δολοφονία και της οικογένειας του Ερντογάν. Της συζύγου του Εμινέ και του γιού του Μπιλάλ στο σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη. Το τρέιλερ καταλήγει με έναν αξιωματικό να βάζει ένα όπλο στο κεφάλι του Ερντογάν και να πυροβολεί.

Ο Αβτσί συνελήφθη στο σπίτι του όπου βρισκόταν με τον Φετουλάχ Καραμπιμπέρ, ο οποίος επίσης καταζητούνταν για τη σύνδεσή του με το δίκτυο του Γκιουλέν, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Anadolu.
Ο Καραμπιμπέρ προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Αβτσί ήταν παραγωγός όμως και της ταινίας «Reis» (αρχηγός), που εξυμνούσε την ζωή και την πορεία του Ερντογάν. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία του Τούρκου προέδρου από την παιδική του ηλικία στη συνοικία Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης έως την περίοδο που ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1994 έως το 1998.

Σχετικά Θέματα:

Συνελήφθη ο παραγωγός της ταινίας με θέμα τη ζωή του Ερντογάν

Σάλος για τη νέα ταινία με θέμα το πραξικόπημα-Εκτελούν τον Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)