Στον αέρα και υπό πίεση ο Ράμα: Παραιτείται σύσσωμη η αντιπολίτευση

Μεγάλη πολιτική κρίση προ των πυλών στην Αλβανία: Παραιτούνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εν μέσω κατηγοριών στον αμετακίνητο Ράμα
Ενημερώθηκε: 18/02/19 - 23:26

Πολιτική κρίση βρίσκεται στην Αλβανία προ των πυλών μετά και τα επεισόδια των περασμένων ημερών.

Την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από τα βουλευτικά έδρανα γνωστοποίησαν οι βουλευτές της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης στην ενώ ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση Ράμα για διαφθορά και επαφές με το οργανωμένο έγκλημα, συναντώντας την αμετακίνητη θέση του Έντι Ράμα που αρνείται να παραιτηθεί.

«Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και των συμμάχων του, έχουν αποφασίσει να παραιτηθούν» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Λούλζιμ Μπάσα.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει παραποιήσει τα αποτελέσματα των νόμιμων εκλογών του 2017 και είναι μπλεγμένη με εγκληματικές υποθέσεις και διαφθορά» έσπευσε να προσθέσει.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια, προκειμένου ο Ράμα να οδηγηθεί σε παραίτηση, ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Πέρυσι, το κόμμα της αντιπολίτευσης απείχε από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για έξι μήνες. Όταν μάλιστα, οι βουλευτές επέστρεψαν στα έδρανα, ένας εξ αυτών πέταξε αυγά στον Ράμα.

Ο Ράμα, όπως γράψαμε,  έχει απορρίψει το αίτημα για παραίτηση, το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «δείγμα απελπισίας» του Δημοκρατικού Κόμματος.