Στρώνουν χαλιά για προσευχή στην Αγιά Σοφιά (ΦΩΤΟ)

 
Στρώνουν χαλιά για προσευχή στην Αγιά Σοφιά (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 21/07/20 - 11:44

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγία Σοφία για την πρώτη προσευχή της 24ης Ιουλίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Yeni Safak τα χαλιά, τα οποία είναι σε τιρκουάζ απόχρωση έχουν αρχίσει ήδη να στρώνονται στο εσωτερικό.

Η εφημερίδα αναφέρει στο σχετικό άρθρο πως κάθε τετραγωνικό μέτρο του χαλιού που θα είναι φτιαγμένο από 100% φυσικό μαλλί ζυγίζει πέντε κιλά. Μάλιστα ο Μπεχτσέτ Οζκούλ που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εργοστασίου που κατασκευάζει το χαλί, δήλωσε στην εφημερίδα ότι 76 υπάλληλοι εργάζονται αποκλειστικά για την Αγία Σοφία. Διευκρίνισε επίσης ότι η βαφή έγινε με τεχνολογία που δεν επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται με κουρτίνες κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν την Κυριακή.

Μιλώντας στο δίκτυο NTV, ανέφερε ότι θα καλύπτονται με κουρτίνες τα ψηφιδωτά που βρίσκονται στην κατεύθυνση προς την οποία στρέφονται οι πιστοί κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής.