Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε δύο μέτωπα απέναντι στην Τουρκία - Επικοινωνία των ΥΠΕΞ και συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη

Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε δύο μέτωπα απέναντι στην Τουρκία - Επικοινωνία των ΥΠΕΞ και συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη
Ενημερώθηκε: 12/08/20 - 18:10

Αγαστή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, σε δύο επίπεδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρέσβη Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani).

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια και Ασκενάζι

Οι δύο υπουργοί, έθεσαν στην ατζέντα της συζήτησής τους την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τη στενή διμερή συνεργασία των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ισραήλ είχε διαμηνύσει, με σχετική ανακοίνωση, την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της. Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι η κυβέρνησή του παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

Για την τουρκική παραβατικότητα, αλλά και για λοιπά διμερή θέματα συζήτησαν, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani). Η συνάντηση διεξήχθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αμράνι συζήτησαν για «τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

Ο Ισραηλινός πρέσβης - σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση - επιχείρησε να εξάρει την παραπάνω ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας του, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της (ΑΟΖ).