Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία — Ευχαριστίες Ζελένσκι σε ΗΠΑ, Ολλανδία και Δανία

 
Zelensky

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Jose Luis Magana

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 17:55

Οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία, ανακοίνωσε (10/7) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία», προς την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. «Τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Διπλωματικές πηγές στο ΝΑΤΟ, ανέφεραν ότι οι ηγέτες οι διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει στη διατύπωση μιας δήλωσης που θα εκφράσει την υποστήριξη για την «μη αναστρέψιμη πορεία της Ουκρανίας προς την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Το νέο αεροσκάφος «θα φέρει πιο κοντά τη δίκαιη και διαρκή ειρήνη, δείχνοντας ότι ο τρόμος πρέπει να αποτύχει παντού και ανά πάσα στιγμή», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι ευγνώμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δανία και την Ολλανδία για τα πρακτικά βήματα για την επίτευξη του στόχου όλων των Ουκρανών», έγραψε στο X.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ