Τέλος η αλλαγή ώρας από το 2021! Τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τέλος η αλλαγή ώρας από το 2021! Τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ενημερώθηκε: 26/03/19 - 16:15

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για τερματισμό της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή. Απόφαση που θα ισχύσει από το 2021.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Όπως αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος του ΕΚ. οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα ρολόγια τους για τελευταία φορά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ δίνεται περιθώριο σε αυτές να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι οι χώρες οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν την κανονική τους (χειμερινή) ώρα, θα πρέπει να αλλάξουν τα ρολόγια τους για τελευταία φορά, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

 

Να σημειωθεί πάντως ότι στην χώρα μας η ώρα θα αλλάξει τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019, όπου θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Ως γνωστό, η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Διαβάστε σχετικά: Προσοχή! Πότε αλλάζει η ώρα