Θάλαμος βασανισμού, βγαλμένα χρυσά δόντια και ταφές ζωντανών σε χωριό που εγκατέλειψαν οι Ρώσοι

 
βασανιστηρια

Ενημερώθηκε: 05/10/22 - 20:10

Δυο αποτρόπαιες εικόνες που κρύβουν ιστορίες που ποτέ ίσως δεν θα μαθευτούν, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Η ανάρτηση του Ουκρανικού υπουργείου αναφέρει ότι στο χωριό αυτό ανακαλύφθηκε θάλαμος βασανιστηρίων και μεταξύ των άλλων μακάβριων ευρημάτων, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα που είχε τοποθετηθεί στο κεφάλι ενός θύματος των Ρώσων: είχαν βάλει μέσα στη μάσκα  ένα φλεγόμενο πανί για να αναγκάσει τον χρήστη να εισπνεύσει οξύ καπνό. Αυτός και άγνωστο πόσοι άλλοι θάφτηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο ζωντανοί!

Στην δεύτερη φωτογραφία ένα πλαστικό κουτί με αμέτρητα χρυσά χρυσά δόντια, καλύμματα και οδοντοστοιχίες που οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ανασύρθηκαν από τα θύματα του χωριού.

Όπως σημειώνει το Ουκρανικό υπουργείο, πρόκειται για “μίνι Άουσβιτς. Πόσα ακόμη θα βρεθούν στην κατεχόμενη Ουκρανία;”

Πράγματι, δεν είναι η πρώτη και, δυστυχώς, δεν θα’ ναι η τελευταία φορά που αποκαλύπτονται θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου των Ρώσων εισβολέων. Υπενθυμίζουμε τους μαζικούς τάφους στο Ιζιούμ, τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων στη Μπούτσα, ανάμεσα στα άλλα.

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου στην ειδική εισαγγελέα της Ουκρανίας. Αλλά και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται κατά καιρούς δείχνουν ανάμεσα σε όσα άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι, ή σ’ αυτά που βρήκαν στις σορούς τους οι Ουκρανοί, ότι επιδιδονται συστηματικά σε πλιάτσκικο και κάθε είδους βαρβαρότητα.

Επιζώντες μαρτυρικών τόπων που απελευθερώθηκαν περιγράφουν ότι κρατούνταν επί βδομάδες και βασανίζονταν τακτικά κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων – υφίσταντο ηλεκτροσόκ ενώ τους ζητούσαν να δώσουν ονόματα  ντόπιων που συνδέονται με τον στρατό ή την κυβέρνηση.

Ο νεότερος τόπος βασανιστηρίων αποκαλύφθηκε από τον Serhii Bolvinov, επικεφαλής ερευνητή, όπου βρίσκεται στην περιοχή.

Έγραψε: «Οι γείτονες άκουγαν συνεχώς κραυγές από εδώ. Οι ερευνητές βρήκαν έναν τρομερό θάλαμο βασανιστηρίων στο χωριό.

«Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για τα βασανιστήρια που κατά τη διάρκειά τους έθαβαν ανθρώπους ζωντανούς καθώς και για τη χρήση μάσκας αερίων με ένα πανί που σιγοκαίει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ