Θεατής η ΕΕ απέναντι στον Ερντογάν: Θα παρακολουθούμε!

Σε ένα «ευχολόγιο» αρκούνται οι «28» στη Σύνοδο Κορυφής για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, επιβεβαιώνοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι μόνες
Ενημερώθηκε: 20/06/19 - 21:16

Σε ένα «ευχολόγιο» αρκούνται οι «28» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κάπως έτσι επιβεβαιώνεται και ο ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης που σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας.  

Οργισμένη αντίδραση Άγκυρας: Η ΕΕ έχει γράψει σήμερα τις αποφάσεις της με μια εντελώς ελληνική γραμμή

 

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο σχέδιο συμπερασμάτων, οι «28» αναφέρουν ότι η ΕΕ «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, και καλωσορίζει την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ οι 28 τονίζουν:

«Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ε.Ε. θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Πάλι θεατές...