Θύμα επίθεσης έπεσε Τούρκος δημοσιογράφος που αντιπολιτεύεται το καθεστώς Ερντογάν στη Σουηδία

 
Θύμα επίθεσης έπεσε Τούρκος δημοσιογράφος που αντιπολιτεύεται το καθεστώς Ερντογάν στη Σουηδία

Ενημερώθηκε: 25/09/20 - 20:57

Άγρια επίθεση δέχθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που διευθύνει μαζί με ομάδα δημοσιογράφων την ιστοσελίδα Νordic Μonitor, η οποία αποκαλύπτει τις παράνομες δραστηριότητες της διαβόητης τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, ΜΙΤ.

Ο Μποζκούρτ, που μένει μόνιμα στη Σουηδία μετά την επίθεση, κοντά στο σπίτι τους Στοκχόλμη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Μποζκούρτ μιλώντας για την επίθεση που δέχθηκε είπε: “Μέσα σε λίγα λεπτά ενώ είχα βγει από το σπίτι μου ένας από τους τρεις άντρες με πλησίασε και εντελώς απρόσμενα με έριξε κάτω. Καθώς έπεσα στην άσφαλτο άρχισαν να με βρουν θα κοπούν στο πρόσωπο και στο κεφάλι” και πρόσθεσε πως αμέσως μετά έφυγαν τρέχοντας.

Η σουηδική αστυνομία κλήθηκε για να διερευνήσει το περιστατικό. Έφτασε ασθενοφόρο που εξέτασε τον δημοσιογράφο στο σπίτι του και τον συμβούλεψαν να μεταβεί το κοντινότερο σημείο πρώτων βοηθειών για ενδελεχείς εξετάσεις . Υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στα χέρια και τα πόδια από τη βίαιη επίθεση που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι, κοντά σε χώρο στάθμευσης δίπλα στο σπίτι του, στο προάστιο Σπάνγκα της Στοκχόλμης.

Ο δημοσιογράφος είπε πως δεν γνώριζε τους δράστες ούτε τα κίνητρα πίσω από τη βίαιη πράξη τους. Ωστόσο υποψιάζεται ότι μπορεί να συνδέονται με τις ερευνητικές αναφορές που κάνει για γνωστά και ισχυρά πρόσωπα στην Τουρκία των οποίων το μακρύ χέρι φτάνει ως τη Σουηδία.

Υπογράμμισε πώς «Ας ελπίσουμε ότι η έρευνα θα αποκαλύψει γεγονότα σχετικά με τα αίτια αυτής της βίαιης επίθεσης».

Ο Μποζκούρτ είπε ότι δέχεται τακτικά απειλές στο διαδίκτυο κυρίως από την Τουρκία. Σε μία περίπτωση ο Τζεμ Κιουτσούκ ένας προπαγανδιστής της τουρκικής κυβέρνησης κάλεσε ανοιχτά σε μία τηλεοπτική εκπομπή, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας να τον δολοφονήσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: nordicmonitor.com via tourkikanea.gr