Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν με επίκεντρο τη Συρία και το Ιράν

 
πουτιν και νετανιαχου

Πηγή Φωτογραφίας: Mikhail Svetlov / Getty Images file

Ενημερώθηκε: 28/07/25 - 20:10

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη Συρία και το Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρεται, ο Πούτιν τόνισε τη σημασία της διαφύλαξης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, ενώ επανέλαβε τη διαθεσιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στην επίτευξη μιας διαπραγματευτικής λύσης για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

Το Γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία στην εφημερίδα The Times of Israel, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν τόσο το Ιράν όσο και η Συρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι, οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλήσει τελευταία φορά στις 13 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία το Ισραήλ εξαπέλυσε προληπτικά πλήγματα κατά ιρανικών πυρηνικών και βαλλιστικών εγκαταστάσεων – επίθεση που καταδίκασε η Μόσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ