Τουλάχιστον 35 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα κατά των Χούθι στην Υεμένη

 
υεμενη ισραηλινη επιθεση

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Osamah Abdulrahman

Ενημερώθηκε: 10/09/25 - 21:45

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών υποδομών των Χούθι στην Υεμένη, με το υπουργείο Υγείας των Χούθι να ανακοινώνει ότι τουλάχιστον 35 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 131 τραματίστηκαν.

Ο στρατός ανέφερε ότι βομβάρδισε στρατόπεδα των ανταρτών, το αρχηγείο προπαγάνδας της σιιτικής οργάνωσης και μια αποθήκη καυσίμων, τόσο στη Σαναά όσο και στην περιοχή αλ Τζαούφ, βόρεια της πρωτεύουσας.

Η Υεμένη δηλώνει ότι εκτόξευσε πυραύλους για να αναχαιτίσει ισραηλινές επιθέσεις

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης δηλώνει σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους εδάφους-αέρος και ανέκοψε μεγάλο μέρος της ισραηλινής επίθεσης.

Προσθέτει ότι μέρος της επιτιθέμενης μονάδας «αναγκάστηκε να υποχωρήσει» πριν προλάβει να πραγματοποιήσει την επίθεση και ότι «μεγάλο μέρος» της επίθεσης απέτυχε.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιθέσεις εναντίον των Χούθι

Τον Μάιο, το Ισραήλ χτύπησε τοποθεσίες όπως η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και το λιμάνι Χουντάιντα. Οι επιθέσεις έγιναν πρωτοσέλιδο, καθώς ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρισκόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά όταν χτυπήθηκε.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε ξανά πολλαπλές αεροπορικές επιθέσεις στη Χουντάιντα, λέγοντας ότι ήταν σε απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ.

Τον Αύγουστο, το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις στη Υεμένη, σκοτώνοντας τον αυτοαποκαλούμενο πρωθυπουργό των Χούθι, Αχμέντ Γκαλέμπ Νάσερ αλ-Ραχάουι.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, το Ισραήλ έχει επίσης επιτεθεί σε στόχους σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος, η Συρία και το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ