Τουρκία: Πρόκληση η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο!!!

Τουρκία: Πρόκληση η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο… Καστελόριζο
Ενημερώθηκε: 15/09/21 - 09:56

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος σήμερα την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο! 

Σε πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα SOCZU παρουσιάζει φωτό του κ. Παναγιωτόπουλου με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και την ελληνική σημαία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται δίπλα από την Τουρκία, ότι το νησί πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο και ότι πήγε και ο… αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. 

Όπως σημειώνει ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, η εν λόγω εφημερίδα είναι αντιπολιτευόμενη, κι αυτό δείχνει ότι η τουρκική αντιπολίτευση θα εμείνει στην πολιτική των προκλήσεων ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση… 

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του έτους, μιλώντας στο Καρς ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι… επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί: «Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο»!!!