Τραγωδία στην Ισπανία: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος

Τραγωδία στην Ισπανία: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος
Ενημερώθηκε: 27/02/20 - 22:33

Ένα ισπανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα, Πέμπτη, στη θάλασσα, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης και ο κυβερνήτης φαίνεται πως έχει σκοτωθεί, έγινε γνωστό από την πολεμική αεροπορία της χώρας.
 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος φαίνεται ότι δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτίναξης του καθίσματος με επιτυχία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.

«Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφός μας, διοικητής Eduardo Garvalena Grespo σκοτώθηκε», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter η πολεμική αεροπορία της Ισπανίας, η οποία ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας.

«Οι ομάδες έρευνας εντόπισαν συντρίμμια του κατεστραμμένου αεριωθούμενου. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει με επιτυχία το σύστημα εκτίναξης (του καθίσματος από το αεροσκάφος)», σημείωσε σε άλλη ανάρτηση.

Το ισπανικής κατασκευής C-101 τζετ κατέπεσε στη θάλασσα κοντά στο Λα Μάνγκα, στην κοινότητα Μούρθια, νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα. Στο αεροσκάφος δεν επέβαινε άλλος επιβάτης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάτοικοι της περιοχής που είδαν ένα «ιπτάμενο αντικείμενο» να πέφτει στη θάλασσα, κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι ένας πιλότος σκοτώθηκε τον περασμένο Αύγουστο σε ένα παρόμοιο δυστύχημα, με τον ίδιο τύπο αεροσκάφους στην ίδια περιοχή.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιείται από το 1980, έχει συνδεθεί με περίπου 10 ατυχήματα και 14 θανάτους στρατιωτικών.