Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο
Ενημερώθηκε: 14/07/20 - 21:14

Για τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας πριν από λίγα 24ωρα στο Βερολίνο έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Για το θέμα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επισήμως η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμμετείχαν οι διπλωματικοί σύμβουλοι της Άνγκελα Μέρκελ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Γιαν Χέκερ και Ελένη Σουρανή, καθώς και ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την καταφανή προσπάθεια της Γερμανίας να οικοδομήσει μία «διπλωματική γέφυρα» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για να πέσουν οι τόνοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνάντηση αυτή είχε ένα αποτέλεσμα και σύμφωνα με κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται ότι οι Ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειες.

Ακόμα η ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει, ότι σε κάθε περίπτωση ο δίαυλος επικοινωνίας χρειάζεται να παραμείνει ανοιχτός ειδικά σε περίοδο κρίσεων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαβούσογλου, «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο.

Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», κατέληξε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ