Ξεκάθαρη υποστήριξη των ΗΠΑ στον EastMed - Ανησυχία για τις Τουρκικές προκλήσεις

Ξεκάθαρη υποστήριξη των ΗΠΑ στον EastMed - Ανησυχία για τις Τουρκικές προκλήσεις
Ενημερώθηκε: 02/01/20 - 22:37

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ξεκάθαρη υποστήριξή τους στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με γραπτή δήλωση του του εκπροσώπου του στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέκρινε τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, αλλά και την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med o εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σχετικά:

"Ελπίζουμε ότι οι υπεράκτιοι πόροι της Κύπρου θα αναπτυχθούν προς όφελος των Κυπρίων. Υποστηρίζουμε τα ποικίλα, εμπορικά βιώσιμα μέσα για να προωθήσουμε την αγορά των υπεράκτιων πόρων της Κύπρου. Εξακολουθούμε να έχουμε ανησυχίες για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των παράνομων γεωτρήσεων στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και της πρόσφατης συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης".