Ξεκινά σήμερα στην Κύπρο η δίκη του serial killer «Ορέστη»

Ξεκινά σήμερα στην Κύπρο η δίκη του serial killer «Ορέστη»
Ενημερώθηκε: 24/06/19 - 08:47

Ξεκινά σήμερα η δίκη του Serial killer στην Κύπρο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια. Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς παραπέμφθηκε την περασμένη Παρασκευή, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία. Ο 35χρονος ήδη έχει μεταφερθεί ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο  κύκλος των ερευνών, δύο μήνες μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Mary Rose στο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό, έκλεισε και οι ανακριτές της υπόθεσης καταχώρησαν την υπόθεση στο δικαστήριο παραπάμποντας τον 35χρονο σε απευθείας δίκη.

Ο καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης. Η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Το τελευταίο θύμα του «Ορέστη» που βρέθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών ήταν η σορός της 6χρονης Σιέρα στη Λίμνη Μεμί

Σημειώνεται πως ο 35χρονος μετά την ομολογία του αλλά και την ανεύρεση των επτά σορών, είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που αντιμετωπιζει επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής και προβλέπει δια βίου φυλάκιση. Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε μέχρι τώρα ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012. 

Παράλληλα, ο 35χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία των ερευνών αλλά και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου kai Filele;yuero