Υεμένη: Νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό στο νοσοκομείο των γιατρών χωρίς σύνορα

Υεμένη: Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμο στο νοσοκομείο των γιατρών χωρίς σύνορα
Ενημερώθηκε: 15/08/16 - 19:32

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο αραβικός συνασπισμός ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση στην Υεμένη έπληξαν σήμερα ένα νοσοκομείο σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας προκαλώντας 6 θανάτους και 20 τραυματισμούς, σύμφωνα με τους αντάρτες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 25 και αυτός των τραυματιών στους 20. 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), ομάδα των οποίων εργάζεται σε αυτό το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Αμπς, επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter πως "το νοσοκομείο ήταν ο στόχος αεροπορικών επιδρομών στις 15:45 τοπική ώρα" (και ώρα Ελλάδας).

"Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι ακόμη γνωστός", πρόσθεσε. "Οι ιατρικές ομάδες περιθάλπουν τους τραυματίες".

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας των αρχών των ανταρτών στην Αμπς έκαναν λόγο για έξι νεκρούς και 20 τραυματίες.

Κάτοικοι της πόλης αυτής στην επαρχία Χάτζα επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως οι επιδρομές του συνασπισμού, που θέτουν στο στόχαστρο θέσεις των ανταρτών στην πόλη εδώ και πολλές ημέρες, έπληξαν το νοσοκομείο.

Η Αμπς βρίσκεται κοντά στη πόλη Χαράντ, στη μεθόριο με τη Σαουδική Αραβία.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούθι, στο βόρειο τμήμα της Υεμένης.

Ο πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται ανάμεσα στην σουνιτική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται με αεροπορικές επιδρομές από τη Σαουδική Αραβία, και τους σιίτες Χούθι, που αντιμετωπίζονται από το Ριάντ ως σύμμαχος του Ιράν.