Ζελένσκι: Νο 1 προτεραιότητά μας η άνευ όρων κατάπαυση του πυρός – Ο Πούτιν φοβόταν να προσέλθει στην Τουρκία

 
sss

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo

Ενημερώθηκε: 16/05/25 - 15:38

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα (16.05.2025) από τα Τίρανα στο πλαίσιο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αρχικά ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να απαντήσει» στη Ρωσία σε περίπτωση που οι ειρηνευτικές συνομιλίες αποδειχθούν ότι ήταν απλά ένα «θέατρο» εννοώντας δηλαδή ότι ήταν μια υποκρισία για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

«Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, χρειάζεται μια ισχυρή αντίδραση, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων κατά του ενεργειακού τομέα και των τραπεζών της Ρωσίας. Η πίεση πρέπει να αυξάνεται μέχρι να σημειωθεί πραγματική πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε ένα οριστικό τέλος στην αιματοχυσία, για αρκετό καιρό, ώστε να δώσουμε στη διπλωματία μια πραγματική ευκαιρία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης: «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μια πλήρης, άνευ όρων και ειλικρινής κατάπαυση του πυρός».

«Αυτό πρέπει να συμβεί αμέσως για να σταματήσουν οι ανθρώπινες απώλειες και να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για διπλωματία», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Και αν οι Ρώσοι εκπρόσωποι στην Κωνσταντινούπολη σήμερα δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν σε αυτό, σε μια εκεχειρία… τότε θα είναι 100% σαφές ότι ο Πούτιν συνεχίζει να υπονομεύει τη διπλωματία», υπογράμμισε στο τέλος ο Ζελένσκι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ