Βρέθηκε στην Ισπανία κλεμμένος πίνακας του Φράνσις Μπέικον αξίας 5 εκατ. ευρώ

 
baicon

Ενημερώθηκε: 23/05/24 - 23:11

Η αστυνομία της Μαδρίτης κατάφερε να εντοπίσει πίνακα του Φράνσις Μπέικον που ήταν ένα από τα πέντε έργα του καλλιτέχνη τα οποία εκλάπησαν το 2015.

Πρόκειται για πορτρέτο του τραπεζίτη Χοσέ Καπέλο και η αξία του εκτιμάται σε 5 εκατομμύρια ευρώ. Το 2015 είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του τραπεζίτη και φίλου του Φράνσις Μπέικον, στη Μαδρίτη. Οι δράστες έκλεψαν πέντε πίνακες συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρεις από τους κλεμμένους πίνακες ανακτήθηκαν το 2017, σύμφωνα με το BBC.

Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην κλοπή, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία τους επέτρεψε να εντοπίσουν τον χαμένο πίνακα. Συνολικά, 16 άτομα έχουν συλληφθεί για την κλοπή από το 2015. Αυτό περιλαμβάνει το πρόσωπο που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τη ληστεία και τα άτομα που την πραγματοποίησαν.

Ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα και νομίσματα είχε επίσης κλαπεί εκείνη την εποχή. «Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων έργων και τη σύλληψη όσων τα έχουν στην κατοχή τους, με επίκεντρο Ισπανούς υπηκόους με διασυνδέσεις με οργανωμένες ομάδες από την Ανατολική Ευρώπη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Francis Bacon γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1909 και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής του.

Επισκεπτόταν συχνά τη Μαδρίτη και πέθανε από καρδιακή προσβολή στην πόλη το 1992, σε ηλικία 82 ετών.

Το 2013, μια τριάδα πινάκων του φίλου του και συναδέλφου του καλλιτέχνη Lucien Freud πωλήθηκε για 142 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη. Εκείνη την εποχή, οι Τρεις Σπουδές του Λούσιαν Φρόιντ ήταν το πιο ακριβό έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ