Έβγαλε "δόντια"ο Ιλαρίων κατά του Κύριλλου

 
Έβγαλε "δόντια"ο Ιλαρίων κατά του Κύριλλου

Ενημερώθηκε: 13/06/22 - 19:47

Έβγαλε "δόντια" ο τέως μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων και πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ο οποίος πριν εγκατασταθεί στην Ουγγαρία , δήλωσε άγνοια για την καρατομησή του.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Πατριαρχείου Μόσχας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» αφού παρομοίασε την μεταθεσή του ως «μια απότομη στροφή» τόνισε: «Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες ο ίδιος. Ενημερώθηκα ότι αυτή η απόφαση δεν σχετιζόταν με τυχόν ανεπάρκειες στις δραστηριότητες του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων είτε του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών (σ.σ. «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος») ή του Πατριαρχικού Μετοχίου των Αγίων Ιερομάρτυρων Τσέρνιγκοφ ή άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που ήμουν επικεφαλής. Αυτό που ειπώθηκε μόνο ήταν ότι άλλαξε η κοινωνικοπολιτική κατάσταση».

Η δήλωση του Ιλαρίωνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο να μην δέχεται αμφισβήτηση και ούτε πρωτοβουλίες οι οποίες είναι εκτός του σχεδιασμού του.

Πρόκειται για μία καθαρή υποβάθμιση η οποία αποφασίστηκε για τις πρωτοβουλίες του Ιλαρίωνα που των αναδείκνυαν σε αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη διαφδοχή Κύριλλου ,αλλά και για όσα είπε κατά την επισκεψή του στην Κύπρο κατά τη συνάντηση των ορθόδοξων Εκκλησιών για αποκατάσταση των σχέσεων με Φανάρι, Αθήνα,Κύπρο και Αλεξάνδρεια με τις οποίες οι Μόσχα είχε διακόψει κάθε επικοινωνία επειδή αναγνώρισαν την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου 2022 νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο οποίος ήταν από μικρό παιδί δίπλα στον Κύριλλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ