Έκλεισαν πριν ανοίξουν οι ναοί στη Δυτική Αττική  

Έκλεισαν πριν ανοίξουν  οι ναοί στη Δυτική Αττική  
Ενημερώθηκε: 18/12/20 - 10:53

Μπορεί  Εκκλησία και Πολιτεία να βρήκαν τη χρυσή τομή για τον αριθμό των πιστών στους ναούς  ωστόσο σε πολλές περιοχές οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί ακόμη και για ατομική προσευχή.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας αναστέλλονται  πάσης φύσεως εκκλησιαστικές τελετές κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

Οι άλλες περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κάτοικοι είναι: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα. Ο κίνδυνος για κλείσιμο των ναών στις παραπάνω περιοχές αλλά και σε όσες είναι επιβαρυμένες.

Σε ο,τι αφορά τις άλλες περιοχές η Σύνοδος έχει αποστείλει εγκυκλίους στις τοπικές μητροπόλεις οι οποίες με τη σειρά τους έχουν ενημερώσει το σύνολο των ιερέων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τις μέρες των γιατρών. Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα οι μητροπόλεις αφήνουν στην ευχέρεια των ιερέων το πως θα ενεργήσουν ώστε να μην παρακολουθήσουμε  φαινόμενα συνωστισμού,ακόμη  και αν γίνει επιλεκτική ενημέρωση των πιστών.