Εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες με κινητή μονάδα άρχισε ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος

Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος
Ενημερώθηκε: 17/09/21 - 00:39

Διμέτωπο αγώνα υπέρ των εμβολιασμών άρχισε ο μητροπολίτης Λάρισας κ.Ιερώνυμος. Αποφάσισε να γίνονται εμβολιασμοί έξω από τους ναούς ενώ θα αναλάβει και  πρωτοβουλίες για να πειστούν και οι ιερείς να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

Όπως ανακοίνωσε από τις 3 Οκτωβρίου ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έξω από τους Ιερούς Ναούς της περιοχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, οι εμβολιασμοί θα γίνονται με κινητή μονάδα, η οποία ανά Κυριακή θα βρίσκεται και σε άλλη ενορία.

Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης έστειλαν κοινό και ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος επισήμανε πως από κορονοϊό νόσησαν 18 ιερείς, ενώ δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Παράλληλα, ανέφερε πως ήδη έχει εμβολιαστεί το 60% των ιερέων της Λάρισας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο μικρότερος αριθμός εμβολιασμένων φοιτητών καταγράφεται στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης με ποσοστό 44%, όπως και σε όλες τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς φοιτητές έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης από 7% έως 11%.

Η ίδια εικόνα εμφανίζεται και στις Θεολογικές σχολές των Πανεπιστημίων ειδικά στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνοντας το ίδιο πρόβλημα ένστασης στα εμβόλια.

Στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας από τους 497 φοιτητές έχουν εμβολιαστεί οι 278 με μία ή δύο δόσεις σε ποσοστό 56% και έχουν νοσήσει 44 χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση ενώ άλλοι 174 παραμένουν ανεμβολίαστοι χωρίς να έχουν νοσήσει.
Στην Ανωτάτη εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης από τους 323 εμβολιασμένοι με μία ή δύο δόσεις είναι οι 143 ποσοστό μόλις 44% που είναι το χαμηλότερο που καταγράφεται. Αλλοι 18 φοιτητές έχουν νοσήσει χωρίς να έχουν κάνει καμία δόση ενώ υπάρχουν 160 ανεμβολίαστοι που δεν έχουν νοσήσει.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ανέρχονται σε 54% , ενώ 51 % των φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί.