Ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος εκκλησιαστικών ιδρυμάτων

 
Ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος εκκλησιαστικών ιδρυμάτων

Ενημερώθηκε: 04/10/22 - 15:19

Πληθαίνουν οι απάτες δήθεν δωρητών σε βάρος εκκλησιαστικών ιδρυμάτων. Όπως προκύπτει από καταγγελίες άγνωστοι με την πρόφαση ότι προτίθενται να προσφέρουν χρήματα για το κοινωνικό έργο των μητροπόλεων ζητούν από τους υπεύθυνους των κωδικούς συναλλαγών .Το φαινόμενο έχει καταγγελθεί από τη μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ πριν λίγες μέρες θύμα των επιτήδειων έπεσε και η μονή Γηρομερίου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Για το θέμα η Μητρόπολη Δημητριάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε εφιστά την προσοχή και παρακαλεί τους υπευθύνους να μην γνωστοποιούν κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών και να μην προβαίνουν σε καμία απολύτως επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Περιήλθε εις γνώσιν της Ιεράς Μητροπόλεώς μας -για άλλη μιά φορά- ότι άγνωστοι επιχειρούν να προσεγγίσουν Εκκλησιαστικά Νομικά πρόσωπα και ιδρύματα, προφασιζόμενοι ότι επιθυμούν να δωρίσουν χρηματικά ποσά, με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση και την κλοπή χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Ιδρυμάτων.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή και παρακαλεί τους υπευθύνους να μην γνωστοποιούν κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών και να μην προβαίνουν σε καμία απολύτως επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα. Σε ανάλογη περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα η Ιερά Μητρόπολη και οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι έκλεψαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του μοναστηριού 1500 ευρώ. Παράλληλα , "χάκαραν" το κινητό τηλέφωνο του ηγούμενου κ.Μεθόδιο και τα mail ,ενώ στο viber ανέβασαν βίντεο ακατάλληλου περιέχομένου.

Oι πατέρες της Μονής συνιστούν ότι “αν λάβετε κάποιο μήνυμα, υποτίθεται από τη Μονή και τους πατέρες, και ζητούν χρήματα, αγνοείστε το, είναι απάτη. Μη δίνετε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο. Η κοινότητα viber της Ιεράς Μονής ενδέχεται να καταργηθεί λόγω χακαρίσματος και αποστολές κακόβουλων μηνυμάτων. Πλέον μην ανοίγετε τα μηνύματα και μην επικοινωνείτε με τον γέροντα Μεθόδιο μέσω viber, διότι απαντούν οι απατεώνες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ