Και ο Κοζάνης στα χνάρια του πρώην Ζακύνθου για τους βιασμούς.

 
kozanis-paulos

Ενημερώθηκε: 09/09/22 - 09:25

Παρά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του πρώην Ζακύνθου περί βιασμών και παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος καταδίκασε τον κ. Χρυσόστομο, ένας ακόμη μητροπολίτης και μέλος της ΔΙΣ ο Κοζάνης Παύλος, εμμέσως κατηγόρησε και αυτός τις γυναίκες. 

Αμέσως μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου της Συνόδου κατά των αμβλώσεων ο Παύλος είπε πως σήμερα «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στην μήτρα της μάνας τους».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο μητροπολίτης τόνισε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις», δικαιολογώντας εμμέσως τους βιαστές επειδή προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών».

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός». Επίσης ανέφερε πως «η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Ο κ. Παύλος είχε προκαλέσει τη κοινή γνώμη τα Θεοφάνια όταν μετά τον αγιασμό, μιλούσε και ακούστηκε κάποιος θόρυβος.

“Θα τα γκρεμίσετε όλα, δεν θα αφήσετε τίποτα! Όλοι να φύγετε πρώτοι, ε δεν γίνεται! Τι να πεις κύριε Δήμαρχε, Έλληνες είμαστε… δεν έχουμε ησυχία” είπε ο Μητροπολίτης, ενώ όλοι κοίταζαν τι έγινε στην έξοδο του ναού.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η φασαρία μέσα στην εκκλησία έγινε πιο έντονη προκαλώντας την αντίδραση του Μητροπολίτη.

“Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα; Πώς τις αντέχετε;”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ